latinica  ћирилица
15/03/2023 |  10:06 | Аутор: Агенције

Гвардиола: Халанд је невјероватан, он је серијски побједник

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да је норвешки нападач Ерлинг Халанд велики таленат и серијски побједник, преносе британски медији.
Пеп Гвардиола (Фото: EPA-EFE/Andrew Yates, илустрација) -
Пеп Гвардиола (Фото: EPA-EFE/Andrew Yates, илустрација)

Манчестер сити је синоћ изборио пласман у четвртфинале Лиге шампиона, пошто је на свом терену побиједио Лајпциг 7:0 у реванш мечу осмине финала најквалитетнијег европског клупског такмичења.

У првом дуелу одиграном у Лајпцигу било је 1:1. Халанд је синоћ постигао пет голова за 57 минута.

- Постигли смо пуно голова. Ерлинг је био невјероватан, али су сви били изузетни. Он је велики таленат. Има снагу, менталитет, серијски је побједник - рекао је Гвардиола.

Новинари су потом питали менаџера Манчестер ситија зашто је одлучио да Халанда замијени у 63. минуту.

- Ерлинг је веома млад, најбоље што сам могао да урадим је да му ускратим шансу да постигне шест голова. Да је то урадио са 22 године досађивао би се у будућности. Сјајан је играч и то сви виде, увијек је фокусиран на игру - рекао је менаџер Манчестер ситија.

Тренер Лајпцига Марко Росе изјавио је да је разочаран игром свог тима.

- Нисмо ни почели да играмо, што је моја одговорности. Остаје горчина због начина на који смо примили голове. Сити је и више него заслужено побиједио. Добро познајем Халанда и његове квалитете. Имао је страшну ноћ. Био је гладан голова. Постизао је голове ногом и главом, изгледао је невјероватно. Свака му част - закључио је Росе.