latinica  ћирилица
15/03/2023 |  10:34 ⇒ 14:00 | Аутор: СРНА

Поново одгођено рочиште за злочине у Добровољачкој

Суђење Ејупу Ганићу и још деветорици оптужених за злочине над припадницима ЈНА и цивилима у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године, одгођено је због здравственог стања једног од оптужених, речено је за Срну у овом суду.
Оптужени за злочине у Добровољачкој улици - Фото: СРНА
Оптужени за злочине у Добровољачкој улициФото: СРНА

Ганићев адвокат Лејла Човић рекла је раније да је рочиште, које је било заказано за данас, одгођено из непознатих разлога.

- Само су нас обавијестили да је рочиште одгођено, али нам нису рекли разлоге - навела је Човићева.

За напад на колону, убиства, рањавање и злостављање припадника ЈНА и цивила оптужени су Ејуп Ганић, Заим Бацковић, Хасан Ефендић, Хамид Бахто, Фикрет Муслимовић, Јусуф Пушина, Бакир Алиспахић, Енес Бездроб, Исмет Дахић и Махир Жишко, који су обављали високе политичке, војне и полицијске дужности.

На рочишту одржаном 22. фебруара свједок Тужилаштва БиХ рекао је да су га након заробљавања из колоне у Добровољачкој улици у Сарајеву у просторијама ФИС-а тукли ногама и пушком у више наврата и да посљедице тог премлаћивања трпи и данас.

Свједок, коме је Судско вијеће одобрило да му се у јавности не открива идентитет, рекао је и да је од стреса за кратко вријеме осиједио, да и данас често не може да спава и да му враћају трауматичне слике које је преживио.