latinica  ћирилица
15/03/2023 |  10:45 ⇒ 11:05 | Аутор: РТРС

Туристичка организација Републике Српске на сајму туризма у Бечу

Туристичка организација Републике Српске учествоваће на Међународном сајму туризма у Бечу, који ће бити одржан од 16. до 19. марта.
Вишеград - Фото: Уступљена фотографија
ВишеградФото: Уступљена фотографија

Туристичка организација Републике Српске представиће понуду и услуге на изложбеном простору Представништва Републике Српске у Бечу.

- Промоција на овом сајму је наставак активности и успјешне сарадње са Представништвом, са којим смо у протеклом периоду интензивно радили на студијским путовањима за туристичке стручњаке, фотографе, новинаре, представнике институција из Аустрије и тако директно промовисали наше туристичке дестинације на аустријском тржишту - навели су из ТОРС-а.

Из Туристичке организације наводе да је Ferien-Messe Wien 2023 најзначајнији сајам туризма у Аустрији који окупља око 150.000 посјетилаца, те око 514 излагача из више од 70 земаља, 

- Наш циљ је да нашу понуду препознају и да привучемо туристе из Аустрије будући да нам у прилог иде чињеница да имамо конекцију лета за Беч из Бањалуке и обрнуто. Акценат стављамо на активни туризам - рафтинг, бициклизам, планинарење, али и на наше бање као и многобројне музичке и културне фестивале који се одржавају у Српској у предстојећој љетњој сезони - наводи се у саопштењу.

Осим Туристичке организације Републике Српске, на штанду ће се представити Туристичка организација Бањалуке, Туристичка организација Бијељине и ЗТЦ Бања Врућица.