latinica  ћирилица
15/03/2023 |  12:21 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Прогањао жену, звао је са 40 различитих бројева телефона

Окружно јавно тужилаштво у Приједору подигло је оптужницу против мушкарца из Костајнице чији су иницијали В.Н. који се сумњичи да је дуже вријеме прогањао жену и пријетио јој, објавило је Тужилаштво.
Узнемиравање (Фото: EPA-EFE/WAEL HAMZEH, илустрација) -
Узнемиравање (Фото: EPA-EFE/WAEL HAMZEH, илустрација)

У оптужници, због кривичног дјела прогањање, наводи се да је В.Н. од новембра 2019. до децембра 2020. године упорно, дуже вријеме, пратио жену чији су иницијали Р.Г.

Он се сумњичи да је наведену жену позивао са око 40 различитих телефонских бројева, те путем СМС-а и друштвених мрежа слао поруке увредљивог и узнемиравајућег садржаја и пријетио да ће се убити испред њених врата, да зна куда се она креће.

В.Н. је оштећену 14. децембра 2020. пресрео код њеног аутомобила на бензинској пумпи, тражио да с њом разговара и уносио јој се у лице.

Из Тужилаштва наводе да је В.Н. 7. марта 2020. године ухапшен, те да је згради Полицијске станице Костајница лупао рукама и ударао ногама по улазним вратима просторије за задржавање, оштетивши вањске штокове и причинивши око 150 КМ материјалне штете.

Кривичним закоником Републике Српске прописана је новчана или казна затвора до двије године за онога ко упорно и кроз дуже вријеме прати и уходи лице с којим је био у интимној вези, чиме код тог лица изазове тјескобу и страх за властиту сигурност.

Кривичним закоником Српске прописана је и новчана или казна затвора до двије године за онога ко оштети туђу ствар.