latinica  ћирилица
15/03/2023 |  13:18 ⇒ 14:13 | Аутор: РТРС

Кострешевић са полицијским аташеима 16 земаља и представницима ЕУ

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић разговарао је данас у Бањалуци са полицијским аташеима 16 земаља и представницима Европске уније о унапређењу и јачању међуполицијске сарадње и размјена информација с циљем превенције и супротстављања криминалитету у Републици Српској и на међународном нивоу.
Кострешевић са полицијским аташеима - Фото: Уступљена фотографија
Кострешевић са полицијским аташеимаФото: Уступљена фотографија

Кострешевић је упознао полицијске аташее са тренутним стањем безбједности на подручју Републике Српске, које је оцијењено добрим, али и са изазовима са којима се полицијски службеници сусрећу у свом оперативном раду.

Једна од тема састанка биле су и активности које се односе на мигрантску кризу и кретање миграната, саопштено је из МУП-а.

На састанку је похваљена посвећеност МУП-а Републике Српске борби против организовног криминала и испуњавања европских стандарда у области унутрашњих послова.

Приликом посјете МУП-у Републике Српске, полицијски атешеи Аустрије, Новог Зеланда/Аустралије, Словеније, Француске, Шведске, Норвешке, Низоземске, Шпаније Мађарске, Хрватске, Белгије, Велике Британије, Чешке, Швајцарске, Шведске, као и представници ЕУСР-а и Еуфора посјетили су и Управу за полицијску обуку и Центар за обуку, гдје су се упознали са организацијом и начином школовања на Полицијској академији, као и самим стручним обукама припадника МУП-а Српске.