latinica  ћирилица
15/03/2023 |  13:45 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Одржана Скупштина Организације старјешина ВРС; Жупљанин: Наш циљ одбрана Српске

Организација старјешина војске Републике Српске одржала је данас у Бањалуци редовну годишњу Скупштину на којој је анализиран рад у току претходне као и планови за ову годину.
Скупштина организације старјешина - Фото: РТРС
Скупштина организације старјешинаФото: РТРС

Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин изјавио је да ће циљ дјеловања организације у овој години бити одбрана Републике Српске и вриједности Одбрамбено-отаџбинског рата кроз јачање и ширење фронта патриотских снага, те његовање традиције српског војника и старјешине.

Жупљанин је додао да ће наставити његовати традицију српског војника и старјешине, те трагати за истином о догађајима из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Предсједник скупштине Благоје Ковачевић рекао је да су циљеви из прошле године већином остварени.

- Успјели смо значајно више да успоставимо сарадњу са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите и услиједила је њихова несебична подршка. Подржали су све оно што је Организација планирала - рекао је Ковачевић.

У овој години, како је најављено на скупштини, планирано је објављивање и промоција зборника радова "Пад западнокрајишких општина и страдање српског народа Крајине".