latinica  ћирилица
15/03/2023 |  14:39 ⇒ 18:57 | Аутор: РТРС

У наставку акције "Маркет" ухапшен Словенац и пронађена дрога (ФОТО)

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске јуче су у наставку акције "Маркет"  утврдили да је у БиХ ушао држављанин Словеније М.К. те под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ предузели низ оперативно-тактичких мјера и радњи и у сарадњи са полицијским службеницима полицијских управа Добој и Источно Сарајево и МУП-ом Кантона Сарајево лоцирали ово лице.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

- Он је заустављен на подручју Кантона Сарајево од стране полицијских службеника, те је приликом претреса возила пронађен посебно израђен простор тзв. штек у којем се налазила већа количина новца, један пиштољ и мања количина бијеле прашкасте супстанце која асоцира на опојну дрогу кокаин - наведено је у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је М.К. ухапшен због сумње да је починио кривично дјело организовани криминал, а у вези са кривичним дјелом неовлаштен промет опојним дрогама и да се доводи у везу са килограмом опојне дроге кокаин коју је Управа за организовани и тешки криминалитет одузела у Бањалуци од током реализације акције "Маркет".

Акција "Маркет" (Уступљена фотографија)

Истрага у овом предмету се наставља, а све активности се спроводе по наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ.