latinica  ћирилица
15/03/2023 |  17:52 | Аутор: СРНА

Давидовић: Соларни панели шанса за развој Босанског Петровца

Једина шанса за апсолутни препород општине Босански Петровац су соларни панели, али су активности локалне самоуправе о овом питању недовољне, изјавио је предсједник Општинског вијећа Немања Давидовић.
Босански Петровац - Фото: РТРС
Босански ПетровацФото: РТРС

- Босански Петровац би био први град у БиХ по инсталисаној снази соларних панела. То је једина шанса за апсолутни препород наше локалне заједнице, јер је заинтересованост страних инвеститора огромна - рекао је Давидовић.

Он је појаснио да Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства у Унско-санском кантону треба да поступа по одлуци Општинског вијећа када је ријеч о претварању пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе да би се могло радити на новим инвестицијама.

- Донијели смо одлуку да се потврђивањем истинитости и тачности одлуке о просторном уређењу општине из 1996. године стичу сви услови и захтијева од кантоналног Министарства пољопривреде да одмах дјелује. Уколико направе помак, биће то огромна прилика за Босански Петровац - истиче Давидовић.

Он се нада да ће надлежно министарство поступати по усвојеној одлуци, оцијенивши да је ова општина тренутно у блокади управо због непровођења одлуке Општинског вијећа.