latinica  ћирилица
15/03/2023 |  20:40 ⇒ 20:41 | Аутор: СРНА

Илић: Повећати средства ИРБ-а за стамбене кредите за младе брачне парове

Посланик СНСД-а Младен Илић сматра да Инвестиционо-развојна банка Републике Српске треба повећати износ средстава за стамбене кредите за младе брачне парове у Републици Српској.
Младен Илић - Фото: РТРС
Младен ИлићФото: РТРС

- Увјерен сам да ће се све већи број младих брачних парова у Републици Српској одлучити да ријеши стамбено питање путем кредитних средстава ИРБ-а - рекао је Илић током скупштинске расправе о извјештају о пословању ИРБ-а и фондова за 2021. годину са извјештајем независног спољног ревизора.

Илић се заложио за потребу да млади људи у Републици Српској путем кредитних линија ИРБ-а покрену сопствени бизнис и на тај начин омогуће егзистенцију себи и својој породици.

Он је навео да ће Клуб посланика СНСД-а подржати овај извјештај и унапређење рада сектора у овој банци.

Посланик СДС-а Мирјана Орашанин рекла је да посланици овог клуба неће подржати извјештај о пословању ИРБ-а за 2021. годину, као и спољног ревизора.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Игор Жунић рекао је да је ИРБ у пуном капацитету банка Реублике Српске, те да вјерује да ће усмјерити више кредитних средстава према локалним заједницама.

- ИРБ може омогућити још већи степен развоја наше привреде, али и провођења демографске политике кроз подршку стамбеним кредитима младим брачним паровима у Републици Српској - истакао је Жунић.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је извјештај о о пословању ИРБ-а и фондова за 2021. годину са извјештајем независног спољног ревизора.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић закључио је данашње засједање, које ће бити настављено сутра разматрањем Приједлога закона о граду Прњавор по хитном поступку.

Посланици ће по хитном поступку разматрати и Приједлог закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске, те Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.