latinica  ћирилица
15/03/2023 |  21:49 ⇒ 16/03/2023 | 13:38 | Аутор: РТРС

Ђурђевић: Петровић блокирао пројекте у Бијељини, није обезбиједио ни провођење закона (ВИДЕО)

Да је Љубиша Петровић испуњавао дужности и обавезе једног градоначелника - до референдума о његовом опозиву не би дошло, рекао је за Телеринг, предсједник Скупштине града Бијељина, Александар Ђурђевић.
Александар Ђурђевић - Фото: РТРС
Александар ЂурђевићФото: РТРС

Појашњава, за двије и по године градоначелничког мандата, Петровић ниједан капитални пројекат није покренуо, а камоли реализовао, иако је у градској каси имао 150 милона марака.

Ђурђевић, истиче, и да осим блокаде пројеката - градоначелник Бијељине није обезбиједио ни спровођење закона, општих аката, као ни скупштинских одлука.

- Једноставно, евидентно је да су капитални пројекти заустављени у претходне двије и по године. Из угла Скупштине града - ми смо одрадили све што је у нашој надлежности, да створимо предуслове да се ради у нашем граду, да се наш град развија. Око 93 одсто приједлога, који су долазили из кабинета градоначелника - ми смо подржавали, имајући у виду да је градоначелник носилац власти. Али, видите, да се ништа није урадило. Од спортске дворане, која је и даље ливада до осталих нереализованих пројеката - нагласио је Ђурђевић.