latinica  ћирилица
16/03/2023 |  08:13 | Аутор: Агенције

Чеферин: Пројекат Суперлиге немогућ без енглеских клубова

Предсједник Уније европских фудбалских асоцијација Александар Чеферин изјавио је да пројекат Суперлиге не може да се оствари без енглеских клубова, преноси Моцартспорт.
Александар Чеферин (Фото: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ, илустрација) -
Александар Чеферин (Фото: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ, илустрација)

- Нема шансе да би Суперлига могла да се игра без Енглеза. Исто је и са Нијемцима. Када би Бајерн и Борусија Дортмунд хтјели да учествују, људи би изашли на улице, баш као што су урадили у Енглеској. Француска је исто против, у Шпанији од 20 клубова 18 је против. Кукали су да желе своју Суперлигу, ето вам је, играјте је. Нико то не жели, фудбал то не жели - изјавио је Чеферин.

Он се осврнуо и на пословање енглеских клубова и њихових власника.

- Нисам забринут због финансијске доминације енглеских клубова. Мислим да Премијер лига ради добар посао, а друге лиге су те које би морале боље. Манчестер Сити и Челси су се много двоумили око пројекта Суперлиге. Један од власника ме је позвао и рекао да би жељели и даље да буду пријатељи УЕФА. Предложио ми је да буду пријатељи изнутра Суперлиге, али то ме је јако наљутило и рекао сам му "од сутра сте моји непријатељи, не желим више да разговарамо". Био је то тежак тренутак - закључио је Чеферин.