latinica  ћирилица
16/03/2023 |  09:20 ⇒ 15:43 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Бакир Изетбеговић спреман жртвовати мир за власт и фотеље (ВИДЕО)

Фрустриран чињеницом да је он лично доживио потпуно изборни дебакл, као и да СДА више није дио власти, Бакир Изетбеговић свакодневно опасно и жестоко радикализуеје прилике у БиХ, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Навео је да за разлику од оца, Алије Изетбеговића, који је по сопственом признању жртвовао мир за БиХ, Изетбеговић млађи је очигледно спреман жртвовати мир и за власт и за фотеље.

- Видимо да је Бакир Изетбеговић сада потпуно очекивано подржао и радикалне ратнохушкачке изјаве поглавара Исламске заједнице у БиХ који је срамно призивао ратне и оружане сукобе у БиХ - рекао је Ковачевић.

Видимо и да Изетбеговић, наводи Ковачевић, поново говори о намјенској индустрији и о производњи новог оружја што у преводу значи оружја које би било коришћено против Срба и против Хрвата у БиХ.

- Константно износи и неистине о томе како је СДА најјача политичка странка у БиХ очигледно заборављајући да је СНСД странка која је освојила највећи број гласова за све нивое и да из СНСД-а долази и члан Предсједништва којег СДА нема, јер је управо Бакир Изетбеговић жестоко поражен на изборима, да из СНСД-а долази и предсједник Републике Српске и предсједник Владе Републике Српске тако да је потпуно јасно да СДА није ни близу чињеници да буде најјача странка у БиХ - нагласио је Ковачевић, коментаришући Изетбеговићеву изјаву за БХРТ у којој је политику предсједника Републике Српске Милорада Додика назвао ретроградном и сецесионистичком.

Он је додао да Изетбеговић ХДЗ и хрватску политичку компоненту у БиХ данас назива ХВО, што, како каже, још једном показује да Бакир Изетбеговић и 2023. године није изашао из те матрице и логике рата.

- Исто тако нам каже како су неки људи гинули за БиХ, заборављајући да су многи људи, тачније њих више од 30.000 погинули за Републику Српску и да су управо они завјет због којег никада нећемо одустати од политичке, мирне борбе за Републику Српске, борбе у којој ћемо сачувати све оно што Републици Српској по Уставу и Дејтонском споразуму припада, а не смијемо заборавити да по Уставу и Дејтонском споразуму Републици Српској припада и њена имовина и да то никакави радикали попут Бакира Изетбеговића никада неће моћи промијенити - истакао је Ковачевић.