latinica  ћирилица
16/03/2023 |  10:00 ⇒ 13:43 | Аутор: РТРС

УЖИВО - Народна скупштина о Приједлогу закона о граду Прњавор (ВИДЕО)

Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас разматрањем Приједлога закона о граду Прњавор - по хитном поступку, а планиран је и дан за гласање о размотреним актима.
НСРС - пренос уживо -
НСРС - пренос уживо

Посланик СНСД-а Ранка Перић-Ромић истакла је да је добро што Прњавор добија статус града, јер је развијена локална заједница која је испунила потребне услове.

Она је истакла да квалитетан рад и труд у некој локалној заједници треба бити вреднован.

Посланик СДС-а Огњен Бодирога сматра да статус града не значи и додатно унапређење животног стандарда грађана.

Приједлогом закона о граду Прњавор уређују се подручје, надлежности, органи и његово финансирање, истакла је министарка управе и локалне самоуправе Сенка Јујић.

Образлажући ово законско рјешење Јујићева је нагласила да је Законом о локалној самоуправи прописано да град може бити успостављен на урбаном подручју које чини јединствену географску, социјалну, економску, историјску и територијалну цјелину са одговарајућим нивоом развоја и ако има више од 50.000 становника.

- Општина Прњавор опредијељена је да одговорним радом, квалитетним управљањем процесима, коришћењем знања запослених, те стварањем радне средине која подстиче професионалност, повјерење, мотивисаност и тимски рад и у наредном периоду обезбиједи врхунски квалитет услуга својим корисницима - рекла је Јујићева.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Посланици ће по хитном поступку разматрати и Приједлог закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске, те Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.

О апсолвираним тачкама дневног реда посланици ће се изјашњавати данас.

Највећу расправу у Народној скупштини јуче је изазвао Приједлог закона о посебном регистру лица, осуђених за кривична дјела - сексуалне злоупотребе и искоришћавање дјеце.