latinica  ћирилица
16/03/2023 |  11:50 ⇒ 14:44 | Аутор: СРНА

Савјет министара о три нацрта закона

У Сарајеву је у току сједница Савјета министара на чијем дневном реду су и нацрти закона о измјенама и допунама Закона о Високом судском и тужилачком савјету БиХ, о склапању и извршавању међународних уговора и о спољним пословима БиХ.
Савјет министара - Фото: Уступљена фотографија
Савјет министараФото: Уступљена фотографија

На дневном реду су и приједлози одлуке о успостављању Радне групе за израду Приједлога стратегије БиХ за превенцију и борбу против тероризма за период 2021-2026. године, Приједлог акционог плана за провођење стратегије, те Приједлог одлуке о расподјели међународне помоћи за заштиту и спашавање у опреми и другим средствима, чији је предлагач Министарство безбједности.

Агенција за лијекове и медицинска средства на дневни реду упутила је Приједлог одлуке о измјени Одлуке о именовању Надзорног тијела над примјеном Правилника о начину контроле цијена, начину обликовања цијена лијекова и начину извјештавања о цијенама лијекова у БиХ.

Пред министрима ће се наћи Информација у вези са годишњим извјештајем о реализацији Одлуке у вези са квотом радних дозвола за запошљавање странаца у БиХ за 2020. годину и Информација у вези са захтјевом за доношење одлуке којом се одобрава улазак под посебним условима.

Информација о приједлогу за покретање процедуре приступања БиХ програму Европске уније "Правосуђе 2021-2027. године" и Информација о изради Нацрта стратегије за реформу сектора правде у БиХ, Акционог плана и индикатора провођења такође су на дневном реду сутрашње сједнице.