latinica  ћирилица
16/03/2023 |  12:27 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

У Приједору промовисане књиге Ненада Андрића, вечерас промоција у Прњавору (ВИДЕО)

"Сусрети са светогорским старцима" и "Пешке кроз Свету Гору" називи су књига писца из Београда, Ненада Андрића, које су промовисане у Приједору. Књиге су плод дугогодишњег ходочашћа по Светој Гори.
Промоција књига Ненада Андрића (Фото: prnjavorinfo.com) -
Промоција књига Ненада Андрића (Фото: prnjavorinfo.com)

Писац Ненад Андрић сматрао је да је неопходно пренијети искуства и историјске чињенице у вези са светогорским манастирима. Благодат која се осјети на Светој Гори, аутора књига враћала је 60 пута на ово свето мјесто.

- Знамо да је Хиландар српски манастир, али било је ту још манастира који су исто били наши. Убацио сам управо у ту књигу "Пешке у Свети Гору" књигу и разговоре са тим монасима. То је неки мој доживљај, нека мала чуда, нека моја размишљања - каже Андрић.

"Сусрети са светогорским старцима" књига је у којој су сабрани разговори са монасима. У Српском просвјетном и културном друштву "Просвјета" истичу да је писац креативно, маштовито и духовно приближио читаоцима живот монаха и путовање по Светој Гори.

Као један од бољих познавалаца Свете Горе, историје и стаза, као лиценцирани планинарски водич, Ненад Андрић водио је групе и до најнеприступачнијих дијелова такозване светогорске пустиње.

Промоција књига Ненада Андрића биће уприличена и вечерас у просторијама Народне библиотеке Прњавор с почетком у 19.00 часова.