latinica  ћирилица
16/03/2023 |  13:02 | Аутор: РТРС

Црвена звезда поднијела кривичну пријаву против Матијаса Лесора

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да је данас званично поднио кривичну пријаву против играча Партизана Матијаса Лесора због насилничког понашања и ударања центра црвено-бијелих Филипа Петрушева.

Партизан је прије три дана побиједио Црвену звезду 92:81 у дерби мечу 21. кола АБА лиге, а по завршетку меча Лесор је ударио Петрушева. Услиједила су потом саопштења два клуба, а Петрушев је у четвртак дао изјаву у полицији.

- О наредним корацима детаљно ћемо обавјештавати јавност јер желимо да и она види да као клуб чинимо све што је у нашој моћи да ограничимо утицај оних који мисле да могу да раде шта хоће. Међу њих спада и француски држављанин на привременом раду у Србији. Као клуб који је претходних дана поставио конкретна питања и обраћао се чињеницама на сва дешавања и аномалије које можемо да препознамо, а која воде ка потпуној нерегуларости АБА лиге, нисмо очекивали ништа друго до напада и немуштих одговора, за наш спорт потпуно неважних ликова. Одговоре на сва директно постављена питања као и обично - нисмо добили - наводе из Црвене звезде.