latinica  ћирилица
16/03/2023 |  15:05 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Бањалука: Расвијетљен напад на имовину новинара; Починилиац признао да је изгребао аутомобиле

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, идентификовали су и лишили слободе лице С.Б. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари.
Полиција, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Полиција, ПУ БањалукаФото: РТРС

Над лицем С.Б. извршена је криминалистичка обрада, због постојања основа сумње да је наведено кривично дјело извршило 8. марта, на начин да је у Бањалуци на паркинг простору у улици Рајка Боснића, употребом оштрог предмета начинило оштећења на теретном возилу "Рено" и путничком возилу "Тојота", власништво правног лица из Бањалуке, путничком возилу марке "Ренџ ровер" власништво лица А.Т. и путничком возилу "Фолксваген" власништво лица Н.М. из Бањалуке.

Како РТРС незванично сазнаје, ухапшен је Саша Бунић који је признао да је извршио ово кривично дјело.

Све мјере и радње предузимају су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука и рад по наведеном предмету је у току, тек акон комплетирања и документовања предмета против лица С.Б. слиједи подношење извјештаја о почињеном кривичном дјелу оштећење и одузимање туђе ствари.

Подсјећамо, 9. марта 2023. године ПУ Бањалука пријављен је напад на имовину новинара "ЕуроБлица" и "Српскаинфо" Николе Мораче и уредника портала "Бука" Александра Трифуновића, којима су изгребани аутомобили.