latinica  ћирилица
16/03/2023 |  18:58 | Аутор: РТРС

Минић: Бакајлић дуже вријеме дјелује као експонент једне политичке групе

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Саво Минић, реаговао је на данашњи позив Саве Бакајлића, предсједника једног од многобројних удружења пољопривредника, да поднесе оставку.
Саво Минић - Фото: РТРС
Саво МинићФото: РТРС

- Ријеч је о нарученом политичком памфлету човјека који већ дуже вријеме дјелује као експонент једне политичке групе у Бијељини, а не као представник пољопривредних произвођача. На једном од састанака који су одржани у Бијељини у посљедње вријеме директно сам му одговорио управо на ову тему. Појаснио сам да је питање у превасходној надлежности пореских органа, али и изразио спремност да се сједне и разговара. Овдје је међутим намјера да се пошаље политичка порука пред недјељни референдум и ништа друго - изјавио је Минић.

Минић је истакао да сама чињеница да Бакајлић прозива Министарство пољопривреде и поставља ултиматуме јасно говори да је ријеч о политикантству.

- Да је ријеч о озбиљној намјери позив би се ваљда са образложењем слао надлежном органу, а не медијски нападало Министарство које не уређује то конкретно питање. Али у Бијељини, гдје се много становника бави пољопривредом, много атрактивније звучи напасти министра пољопривреде. Али проћи ће и та недјеља и референдум. Са озбиљним и коректним људима увијек постоји могућност договора, а овакав начин по правилу не доприноси ничему добром - -закључује Минић.