latinica  ћирилица
17/03/2023 |  07:25 ⇒ 10:50 | Аутор: РТРС

Шулић: Радићемо на развоју трговине и туризма; Српска има туристичке потенцијале (ВИДЕО)

Приоритет у раду министарства биће довођење што више туриста у Српску као и контроле цијена, рекао је министар трговине и туризма у Влади Републике Српске Денис Шулић у Јутарњем програму наше телевизије.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- Имамо велике потенцијале у туризму. Република Српска је бисер и требамо се потрудити да се што боље котирамо на мапи туристичких дестинација. Имамо шта да понудимо попут природних ресурса који су наши бенефити - поручио је Шулић.

Шулић је истакао да се неким проблемим већ упознао али истиче да ће комуницирати са свим људима који су у области туризма - хотелијерима, угоститељима и удружењима попут Хореке која је направљена почетком корона кризе с циљем да се помогне тој грани.

Истакао је да је министарство трговине и туризма важно за сваког грађанина Републике Српске, као и то да сваки човјек осјети рад тог министарства.

- Све што будемо ми радили биће у координацији са предсједником Владе Српске Радованом Вишковићем, каои и осталим министарствма јер ако имамо добру координацију можемо ријешити сваки проблем - навео је Шулић.

Говорећи о контроли цијена животних намирници, он као министар вјерује да ће инспекције наставити да раде свој посао и да ће издавати мање казни за несавјесне трговце.