latinica  ћирилица
17/03/2023 |  07:45 ⇒ 11:33 | Аутор: СРНА

Промоција стрип албума "Барут и Сабља" Јована Братића

Стрип умјетник и пјесник из Невесиња Јован Братић представиће данас у Источном Сарајеву, између осталих, стрип албум "Барут и сабља", чија је тема српска национална историја, који је објавило Удружење стрип аутора и обожавалаца стрипа Републике Српске "Девета димензија".
Барут и сабља -
Барут и сабља

Братић је раније рекао Срни да је било изазовно радити овакву врсту стрипова, али је и веома битно наглашавати познате догађаје из српске историје на овај занимљив начин, прихватљив за ширу читалачку публику.

Он напомиње да овај стрип представља својеврсну антологију његових првих објављених радова.

- Ради се о стриповима Невесињска пушка, Битка на Вучјем долу и Вожд Карађорђе, који су раније појединачно објављивани у више издања у формату свеске, као и о неколико краћих епизода што су објављене у оквиру магазина Парабелу, а то су Малиша, Крв на огњишту и Јаковљева смрт. Моји јунаци, као и догађаји, нису измишљени већ су стварни - истакао је Братић.

Братић пише и поезију, а до сада је објавио четири књиге.

Вече стрипа на којем ће бити промовисани стрип албуми "Глуво доба", "Барут и сабља" и "Тетовирани облаци" биће одржано вечерас у кафе-бару "Њу фолдер" у Источном Новом Сарајеву од 19.00 часова.