latinica  ћирилица
17/03/2023 |  10:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Абазовић сазвао ванредну сједницу Вијећа за националну безбједност

Предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић сазвао је за данас ванредну шесту сједницу Вијећа за националну безбједност.
Дритан Абазовић (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIC) -
Дритан Абазовић (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIC)

Вијеће за националну безбједност, поред предсједника Вијећа Абазовића, чине чланови: Филип Аџић, министар унутрашњих послова и координатор Министарства одбране, Марко Ковач, министар правде, мр Александар Дамјановић, министар финансија, Борис Милић, вршилац дужности директора Агенције за националну безбједност, Милан Кнежевић, предсједник Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе и Мевлудин Нухоџић замјеник предсједника Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе, преноси РТЦГ.

Како наводе у Кабинету предсједника, у складу са чланом 6 Пословника о раду Већа за националну безбједност позвани су и директор Управе полиције Зоран Брђанин, вршитељка дужности врховне државне тужитељке и предсједница Тужилачког савјета Татјана Беговић и главни специјални тужилац Владимир Нововић.

Јуче је спроведена акција црногорске полиције у којој је ухапшено више полицајаца.

Вијеће за националну безбједност је недавно донијело закључак којим је задужено Министарство правде да образује међуресорску радну групу за имплементацију одредби Закона о судовима и Закона о државном тужилаштву.