latinica  ћирилица
17/03/2023 |  15:08 ⇒ 15:11 | Аутор: РТРС

Будимир-Гњатић: Заједнички интерес за унапређење положаја запослених

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Жељко Будимир, одржао је данас радни састанак са предсједником Синдиката образовања, науке и културе, Драганом Гњатићем и његовим сарадницима.
Жељко Будимир и Драган Гњатић - Фото: Уступљена фотографија
Жељко Будимир и Драган ГњатићФото: Уступљена фотографија

Састанак је организован на захтјев Синдиката за почетак преговора на тему уједначавања платних коефицијената запослених у високом образовању и студентском стандарду са платама запослених у другим областима јавне управе Републике Српске.

Ресорно министарство је извршило детаљну анализу плата запослених у високом образовању и студентском стандарду са високом стручном спремом и презентовало те податке представницима Синдиката.

У складу са резултатима анализе и у договору са Синдикатом, могуће је разматрати различите модалитете у циљу реализације Меморандума о заједничким мјерама.

Изражено је обострано задовољство због партнерског односа и међусобног разумијевања ресорног министарства и Синдиката и наглашен заједнички интерес за унапређење положаја запослених у овој области.