latinica  ћирилица
17/03/2023 |  16:27 ⇒ 19:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Надам се пристојном разговору у Охриду, да можемо да помјерамо ствари

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се нада пристојном разговору у Охриду и могућности да се ствари помјерају, али и да тамо не иде са порукама јер је све што је имао рекао у лице специјалним представницима за дијалог ЕУ и САД Мирославу Лајчцаку и Гарбијелу Ескобару.
Александар Вучић (фото:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs) - Фото: РТРС
Александар Вучић (фото:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs)Фото: РТРС

- У Охрид не путујем са порукама већ заступам интересе државе Србије и нашег народа на Косову и Метохију - рекао је Вучић у Инђији одговарајући на питање новинара да прокоментарише изјаву специјаног представника САД за Западни Балкан Габријела Ескобара да вјерује у позитиван исход сусрета у Охриду, и то са каквим порукама путује у Сјеверну Македонију.

Вучић је нагласио да се не бави триковима и порукама, као што то неки други раде.

Додао је да би сада могао да пита шта је са оним измишљеним планом који је објављен јуче, свуда, по свим друштвеним мрежама.

- Лажи колико год хоћете, срећан сам што се тиме не бавим. Ти трикови имају кратак вијек трајања, немам никакве посебне поруке, све што је требло да поручим рекао сам и Мирославу Лајчаку и Габријелу Ескобару у лице прије дан или два дана када су били у Београду - рекао је Вучић.

Нагласио је да ће то сутра рећи и високом представнику ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепу Борељу и премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију.

Додао је и да се изненадио када је чуо да ће у Охриду бити више од 200 медијских кућа и навео да не зна шта људи очекују.

- Надам се пристојом разговору, и томе да ствари можемо да помјерамо, а хоће ли то бити или не, нисам превелики оптимиста. Што се тиче Србије, Србија је увијек спремна да разговара о компромисним рјешењима. Остало све знате, ништа се није промијенило од скупштинске расправе и закључака које смо доносили - рекао је Вучић током обиласка Сремског округа.