latinica  ћирилица
17/03/2023 |  18:38 ⇒ 19:09 | Аутор: sputniknews.com

Вучић о "налогу за хапшење" Путина: Гдје оде свијет...

Оно што је једино сигурно јесте да идемо у правцу даље ескалације којој нема краја. Плашим се да чак идемо и у правцу највећег сукоба икада у историји свијета, овим ријечима је предсједник Србије Александар Вучић прокоментарисао вијест о "налогу за хапшење“ руског предсједника Владимира Путина.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg)

- И питам се има ли ико на свијету на памети да овом лудилу стане на крај и да ли неко разумије каквим посљедица идемо. И да ли је то сада обијелодањено пред посету Си Ђинпинга, да не учествујем сада у разним завјереничким теоријама, глупо би било - рекао је Вучић.

Вучићу је вијест о "налогу за хапшење" руског предсједника стигла током посјете Руми, коју је он са телефона прочитао, преводећи са енглеског језика.

- Гдје оде свијет... само да ми не одемо за њим. Таман сам помислио како имамо много лијепих вијести, а онда видите да се све много компликује, на крају само да избјегнемо да много тога буде по нашој глави" - додао је Вучић.

Вучић је у Сремској Митровици додао да ће Запад после издавања "налога за хапшење" руског предсједника Владимира Путина додатно појачати притисак на "на оне који нису били додатно против Русије" и да ће послије ове одлуке његова позиција у Охриду бити тежа.

Претпретресно веће Међународног кривичног суда у Хагу, чију надлежност Русија не признаје, издало је "налоге за хапшење" предсједника Русије Владимира Путина и дечјег омбудсмана Марије Лавов-Белове, наводи се у саопштењу објављеном на сајту организације.