latinica  ћирилица
17/03/2023 |  20:53 ⇒ 20:55 | Аутор: sputniknews.com

Захарова упозорила Америку: Размислите о посљедицама својих све агресивнијих акција

САД би требало да размисле о посљедицама својих све агресивнијих акција које носе опасност од директне војне конфронтације са Русијом, упозорила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA/POOL) -
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA/POOL)

Она се огласила поводом изјаве шефа Пентагона Лојда Остина који је рекао да се шири списак земаља које су спремне да испоруче тенкове "леопард" Украјини.

- Вашингтон би требало да размисли о посљедицама својих акција које су све агресивније, а које носе опасност од директне војне конфронтације са Русијом и понављања понижавајућег неуспјеха за САД сличног вијетнамском или авганистанском - наводи се у коментару Захарове.

По њеним ријечима, изјава министра одбране САД Лојда Остина 15. марта током сједнице "такозване контакт групе за 'одбрану Украјине' поново демонстрира сумануту усредсређеност Вашингтона на тотални хибридни рат са Русијом 'до последњег Украјинца'".

Захарова је подсјетила да је с помпом објављено да ће зарад одлучујуће "прекретнице на бојном пољу у корист Украјине" Кијеву бити испоручено наоружање за преко девет оклопних бригада, укључујући преко 150 тенкова "леопард".

- С тим у вези, жељели бисмо поново да подсјетимо да су америчко и западно оружје, као и плаћеници и војни стручњаци из САД и НАТО-а били и остали легитимни циљеви за ударе руских Оружаних снага - поручила је она.