latinica  ћирилица
17/03/2023 |  22:37 ⇒ 22:38 | Аутор: sputniknews.com

Болни пораз Звезде од Барселоне: Кампацо бацао магију, али без сензације у Каталонији

Послије напете и неизвјесне утакмице кошаркаши Црвене звезде изгубили су од Барселоне у гостима у оквиру 29. кола Евролиге резултатом 85:79 (18:15, 22:21, 17:21, 28:22).
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda) -
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda)

Факундо Кампацо почео је меч са два промашаја за три поена, али је убрзо постао један од фактора стабилности Звездине игре у Барселони. Иако је домаћи тим чувао предност, београдски тим је добро парирао.

Највише мука задавао је сјајни Алекс Абринес који је за кратко вријеме погодио двије тројке. Другу дионицу добро је отворио Лука Митровић који је Звезди донио и предност, а вођство је на пет поена попео Филип Петрушев.

Поени Николе Миротића били су кључни за враћање Барселонине иницијативе, али им Никола Ивановић послије прве тројке за госте није дозволио да се превише резултатски одлијепе.

Расположени Абринес погодио је до краја полувремена четири тројке из четири покушаја, међутим Звездина серија од пет поена оставила је простора за велику наду црвено-бијелих послије 20 минута игре.

Није Звезда добро ушла у трећу дионицу, међутим већ у другој половини Факундо Кампацо почео је да баца магију. Послије тројке Стефана Марковића, Аргентинац је везао још двије, а потом наставио са невјероватном енергијом да игра и одбрану.

Мини серија Барселоне поново им је вратила предност од седам поена, међутим Бентил је тројком још једном вратио Звезду у живот, а потом су дуго чекани поени Луке Вилдозе донијели изједначење у самој завршници четвртине.

Кош Аргентинца могао је да уведе у драму, међутим она у посљедњој дионици није била велика јер Барселона није испуштала предност, упркос падовима.

Вилдоса је убацио два поена да би се на нови кош Зверзде чекало три и по минута када је Ивановић погодио тројку.

Велику улогу преузели су Петрушев и Кампацо, међутим можда и преломни тренутак био је у рукама Стефана Лазаревића.

Имао је Лазаревић зицер за изједначење на два минута до краја, али га је промашио што су казнили Јокубаитис и Калинић.

Најефикаснији играч био је Факундо Кампацо са 24 поена, једним скоком из четири маестралне асистенције, док је у Барселони најбоље одиграо сјајни Никола Миротић који је убацио 21 поен уз пет скокова и једном асистенцијом.

Исти број поена имао је и Јан Весели, док су код Звезде били двоцифрени још и Филип Петрушев са 12, Бен Бентил са 11 и Лука Митровић са исто толико поена.