latinica  ћирилица
18/03/2023 |  11:23 ⇒ 16:53 | Аутор: РТРС

Којић за РТРС: На сцени константни притисци америчке и британске амбасаде (ВИДЕО)

Најављено доношење одлуке о обустављању контаката са америчким и британским дипломатама и амбасадама у БиХ је реална и рационална мјера, оцјењује посланик у Представничком дому БиХ парламента Милорад Којић.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

Истиче да су на сцени константни притисци од америчке и британске амбасаде на рушење оног што је загарантовано Дејтонским мировним споразумом и уставима БиХ и ентитета, те да је посљедњи примјер напад на имовину, односно одобравање америчке и британске администрације да се имовина одузме од Републике Српске.

- Оно што је свагдје у свијету нормално јесте да ако амбасадори крше Устав у држави у којој обављају дужност амбасадора, они буду протјерани и замрзавају се дипломатски, прије свега дипломатски, а послије тога, чак могу и економски односи са државом из које амбадсадор долази. Ја мислим да је сасвим реална и сасвим рационална мјера коју ће донијети очигледно Народна скупштина, прије свега одређене мјера Влада Српске, па послије тога Народна скупштина да се прекину сви контакти свих функционера из Републике Српске са америчком и британском амбасадом - нагласио је Којић за РТРС.

Додаје, да са сигурношћу може да каже, да ће он као посланик у Парламентарној скупштини досљедно поштовати одлуке највишег законодавног тијела Републике Српске - Народне скупштине Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је крајњи циљ Америке и Велике Британије демонтажа Републике Српске, у шта деценијама улажу огромне напоре, те да је њихова политика направила БиХ проклетом земљом.