latinica  ћирилица
18/03/2023 |  13:02 ⇒ 16:54 | Аутор: РТРС

Бијељина: Предсједници бирачких одбора преузели гласачки материјал

На 183 бирачка мјеста у Бијељини право гласа на референдуму за опозив градоначелника Љубише Петровића, који ће се одржати сутра од 7.00 до 19.00 часова, има око 112.000 градана.
Подјела материјала за референдум - Фото: РТРС
Подјела материјала за референдумФото: РТРС

У спортској сали ОШ "Вука Караџић" у Бијељини данас је гласачки материјал подијељен предсједницма бирачких одбора који га потом уз пратњу полиције превезли до гласачког мјеста.

- Изборни материјал ће све вријеме бити заштићен од стране полиције. Исто тако ће комплетан изборни дан бити обезбијеђен од стране полиције. Предсједници Бирачких одбора су апсолутно одговорни за свој рад, да не подљежу, не треба да слушају политичке субјекте што их савјетују, ни носиоце законодавне и извршне власти него да раде искључиво по Изборном закону Републике Српске - правилник о спровођењу опозива. Да се држе упутства која им је дала ова комисија, исто тако да користе оно што им је речено на обуци и ништа друго - рекла је Дијана Божић Савић, предсједница Комсије за спровођење опозива градоначелника Бијељине.

Референдумско питање гласи "Да ли сте за опозив /смјену/ градоначелника града Бијељине Љубише Петровића", а гласа се "за" опозив или "против" опозива.

Референдум у недјељу 19. марта у Бјељини, први је који се одржава у складу са новим Правилником о спровођењу опозива који је крајем прошле године донесен у Народној скупштини Републике Српске.