latinica  ћирилица
18/03/2023 |  13:30 ⇒ 13:31 | Аутор: СРНА

Додик: Имам одличне односе са Вучићем

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да има одличне односе с предсједником Србије Александром Вучићем и да је квазиприча изјава министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да је од агенција добио информације да се Вучић окреће Јелени Тривић.
Милорад Додик (Фото: Б.Здриња) -
Милорад Додик (Фото: Б.Здриња)

- Намјера Хелеза и његових да у вези с тим дискутују као велики зналци апсолутно говори о жељама да овдје добију своје партнере и да одређују шта ће бити у БиХ - рекао је Додик Срни.

Предсједник Српске истиче да не добија никакве информације од агенција и да их никада није ни добијао и да је Хелезова изјава квазиприча.

- То се могло видјети на начин да посјету (српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ) Жељке Цвијановић Хрватској доводи у вези с тим како преко Хрватске ваљда треба да дођем до Вучића - рекао је Додик.

Он је истакао да с предсједником Србије и Србијом имају одличне односе.

- Политичко дјеловање може да буде ствар личног избора, али то сигурно први неће знати Хелез. Он треба да схвати да је министар кога су изабрале садашње партнерске политичке партије - рекао је Додик.

Додик је рекао да Јелена Тривић има право да формира своју партију и да Хелез неће бити тај који ће одређивати ко је формиран.

- Он даје спекулативне изјаве. Свако може да формира партију у Републици Српској, слободно друштво и ми немамо ниједан проблем с тим - рекао је Додик.

Предсједник Српске је рекао да вјерује да Хелез никада није био у контакту са Вучићем.

- Не вјерујем да он зна шта Вучић намјерава - рекао је Додик и додао да Хелез покушава да се наметне као свезналица.

Додик истиче да је све, наравно, могуће, али да је сигурно то да Хелез нема појима.