latinica  ћирилица
18/03/2023 |  14:32 ⇒ 14:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Златко Далић потписао нови уговор, остаје селектор Хрватске до 2026. године

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић, потписао је нови уговор и остаће на мјесту селектора Хрватске до краја Мундијала 2026. године, саопштио је ФСХ на званичном сајту.
Златко Далић (Фото: EPA-EFE/Noushad Thekkayil) -
Златко Далић (Фото: EPA-EFE/Noushad Thekkayil)

Далић је на клупу Хрватске сјео 2017. године и од тада са репрезентацијом освојио друго мјесто на Свјетском првенству 2018. године и треће мјесто на Свјетском првенству 2022. године.

- Златко Далић је испунио апсолутно све циљеве који су пред њега постављени у ових пет и по година, а притом је на свјетским првенствима у Русији и Катару потписао два величанствена достигнућа и предводио Хрватску до сребрне и бронзане медаље, чиме је постао наш најуспјешнији селектор. Зато ми је посебно задовољство што смо се договорили око наставка сарадње која је до сада била апсолутно бриљантна. Златко није само постигао изванредне резултате, већ је и креирао једну фантастичну атмосферу заједништва унутар и око екипе, а показао је и да зна како освјежити екипу и притом задржати континуитет резултата - изјавио је предсједник ФС Хрватске Маријан Кустић.

Хрватски стручњак истакао је да је његов посао највећа част и задовољство које тренер може да има.

- Захваљујем предсједнику Кустићу и свима у ФС Хрватске на великом повјерењу, као и на подршци коју имам у раду с репрезентацијом. Много сам пута истакао како је овај посао највећа част и највеће задовољство које могу имати као тренер, те се истински радујем будућности са хрватском репрезентацијом - рекао је Далић.

- Без обзира што смо већ постигли чудесне успкехе, имам велику страст и амбицију да наставим да радим са Хрватском и сматрам да је пред нама још пуно сјајних изазова. У јуну ћемо пробати да освојимо Лигу нација, а идућег љета желимо да будемо дио спектакуларног Европског првенства у Њемачкој - било би испуњење сна да играмо велико такмичење пред десетинама хиљада наших навијача - закључио је Далић.