latinica  ћирилица
18/03/2023 |  15:05 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

СДС: Бирачка кабина да буде отворена према посматрачима; Комисија одбила приговор (ВИДЕО)

Из СДС-а је уочи референдума о опозиву градоначелника Бијељине саопштено да Изборни закон каже да бирачка кабина треба бити отворена према посматрачима.
Градска управа Бијељина - Фото: РТРС
Градска управа БијељинаФото: РТРС

У саопштењу се наводи да Градска изборна комисија у Бијељини њихов приговор одбила уз образложење да је Правилником о спровођењу опозива прописано да отвор гласачке кутије треба да буде окренут према зиду, што у СДС-у сматрају да је ван закона.

Предсједница Комисије за спровођење опозива градоначелника Бијељине Дијана Савић Божић рекла је да је и ова и Репуличка изборна комисија одбила приговор СДС-а.

Она је појаснила да су кабине окренуте према зиду, тако да нико не може видјети како бирач гласа, а што је у складу са Правилником о спровођењу опозива и Изборним законом Републике Српске.

Из СНСД-а је саопштено да је СДС превазишла себе, па је и прије отварања биралишта прогласила крађу на изјашњавању грађана које се није ни десило.

- Држте лопове је постала алиби реченица за све поразе СДС у посљедњих 17 година. Да су се озбиљно понашали, добро организовали, водили одговорну националну политику данас не би своје неуспјехе покривали туђим наводним нечасним радњама - наводи се у саопштењу.