latinica  ћирилица
18/03/2023 |  20:37 ⇒ 19/03/2023 | 08:22 | Аутор: РТРС

Нападнута група грађана у Бањалуци; Повријеђено једно лице (ВИДЕО)

Једном лицу вечерас је указана љекарска помоћ у Служби хитне медицинске помоћи у Бањалуци због повреда које је задобило када је, како је пријављено полицији, више непознатих особа физички и вербално напало групу грађана која се самоиницијативно окупила испред просторија невладине организације у улици Крфска у том граду. Нападнути су активисти "БХ поворке поноса".
Просторије Полицијске управе Бањалука - Фото: РТРС
Просторије Полицијске управе БањалукаФото: РТРС

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да се остали окупљени грађани налазе у просторијама ове управе.

Након напада, из ПУ Бањалука понуђено им је да их пребаце у просторије Управе ради личне безбједности, што су они прихватили.

У саопштењу се додаје да полицијски службеници предузимају све мјере и радње с циљем расвјетљавања кривичног дјела насилничко понашање и откривања извршилаца.

Наводи се да је надлежној полицијској станици у 18.45 часова пријављено нарушавање јавног реда и мира испред просторија невладине организације у улици Крфска на начин да је више непознатих особа физички и вербално напало групу грађана која се самоиницијативно окупила испред тих просторија.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног Бањалука који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу насилничко понашање.