latinica  ћирилица
18/03/2023 |  22:19 ⇒ 22:19 | Аутор: РТРС

Важна побједа Игокее у Скопљу

Кошаркаши Игокее остварили су врло важну побједу у борби за опстанак у АБА лиги. Вечерас су славили у Скопљу, против МЗТ-а 84:78 у утакмици 22. кола, највише захвљујући Американцу Крофорду.
КК Игокеа - Фото: РТРС
КК ИгокеаФото: РТРС

Блистао је Брајант Крофорд у завршници утакмице у Скопљу. Американац је у посљедња четири минута постигао девет од укупно својих 13 поена, од чега двије тројке, и тако погурао Игокеу до прве гостујуће побједе у АБА лиги, још од октобра прошле године.

Игокеа је на крају славила 84:78 и то без повријеђеног Драгана Милосављевића у тиму, остварила седми тријумф у регионалном такмичењу и сада лакше дочекује преосталих пет утакмица, од којих двије играју у Лакташима - против Цибоне и Студентског центра.

Тим Владимира Јовановића има све у својим рукама, али је и побједом у Скопљу направљен велики корак ка избјегавању посљедње двије позиције које воде у доигравање, односно нижи ранг такмичења.

Стефан Ђорђевић је одиграо одличну утакмицу у Скопљу, постигао је 19 поена, Крофорд је уз 13 поена имао и пет асистенција, а двоцифрени су били још и Танасковић са 11 и Кондић са 10 поена.

У МЗТ-у, Страхиња Мићовић, некадашњи играч Игокее, постигао је 18 поена, Американац Вер је додао 17.

Екипа из Скопља остаје посљедња на табели са учинком четири побједе, 18 пораза и све је даље од опстанка у лиги.

Игокеа ће у наредном колу гостовати у Задру.