latinica  ћирилица
19/03/2023 |  09:01 ⇒ 09:08 | Аутор: РТРС

Додик: Имовина несумњиво припада Српској

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да имовина несумњиво припада Републици Српској и о томе не може бити никаквих разговора, јер је то питање ријешено Дејтонским споразумoм.
Милорад Додик (Фото: Б.Здриња) -
Милорад Додик (Фото: Б.Здриња)

- Због неприхватљивог односа према Републици Српској на састанку коалиције која врши власт у Српској, одржаном током седмице, одлучено је да се сачини информација и приступи доношењу одлуке у Народној скупштини и Влади Републике Српске о престанку контаката с америчким и британским дипломатама и амбасадама у БиХ - написао је Додик на свом Инстаграм налогу.

Истиче Додик да се припрема још једна превара и отимачина у вези с имовином Републике Српске.

- На ово су нас присилиле америчка и британска страна јер je очигледно да, поред свих досадашњих кршења Дејтонског споразума, припремају још једну превару и отимачину у вези с имовином Републике Српске, навео сам и у саопштењу за јавност од петка - додаје Додик.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Такође, предједник Српске присуствовао је свеечаности поводом 30 година оснивања Источног Сарајева, те истакао да је то била храбра одлука, која је омугућила заштитиу српског народа на том подручју.

- Имао сам и низ састанака с представницима локалних заједница и СНСД-а, као што су Теслић и Братунaц, а разговарaо сам и с представницима младих СНСД-а о предстојећим изборима у овој организацији - истиче Додик.

Додик је присуствовао и и завршној трибини коалиције "Покренимо Бијељину" и поручио да данас очекује вијест да је садашњи градоначелник опозван.