latinica  ћирилица
19/03/2023 |  10:27 ⇒ 14:52 | Аутор: СРНА

Три лица осумњичена да су преварила више привредних субјеката

Управа крим-полиције МУП-а Републике Српске поднијела је Републичком јавном тужилаштву извјештај против три лица чији су иницијали Б.М, А.С. и Г.Н. из Бањалуке, због сумње да су преварили више привредних субјеката, представљајући се као инспектори Пореске управе.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Након криминалистичке обраде, лице Б.М, које је службено лице Пореске управе, предато је синоћ у надлежност Републичког јавног тужилаштва.

Лица Б.М., А.С. и Г.Н. осумњичена су за извршење кривичног дјела у саставу криминалног удружења, а у вези са кривичним дјелима злоупотребе службеног положаја или овлашћења, преваре и лажног представљања.

Из МУП-а је саопштено да је истрагом утврђено да су осумњичена лица од 1. јануара ове године до дана подношења извјештаја, на подручју Бањалуке, Мркоњић Града, Градишке, Челинца и Котор Вароша договарала, организовала, те се лажно представљала као инспектори Пореске управе, злоупотребљавајући службени положај.

- Лица су том приликом користила службене значке и легитимације Пореске управе, а коју је посједовало лице Б.М, те су од грађана захтијевали и узимали новац. На овај начин су преварили више привредних субјеката - наводи се у саопштењу.

Истрагу су спровели инспектори Управе криминалистичке полиције МУП-а и Полицијске управе Мркоњић Град, а под надзором тужиоца Републичког јавног тужилаштва.

Полиција је у оквиру ових активности извршила претресе стамбених објеката, покретних ствари и службених просторија Пореске управе које та лица користе.