latinica  ћирилица
19/03/2023 |  10:38 ⇒ 10:42 | Аутор: Б92

Алкарас само на корак од престизања Ђоковића

Шпански тенисер Карлос Алкарас пласирао су финале Мастерса у Индијан Велсу. Он је у полуфиналу побиједио Италијана Јаника Синера 7:6 (4), 6:3 за нешто мање од два сата игре.
Карлос Алкарас (Фото: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO) -
Карлос Алкарас (Фото: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO)

Шпанац ће у финалу играти против Руса Данила Медведева, који је у полуфиналу савладао Американца Френсиса Тијафоа 7:5, 7:6 (7:4).

Медведев ће у финалу "играти" и за српског тенисера Новака Ђоковића, јер уколико Алкарас освоји титулу, поново ће преузети прво мјесто на АТП листи. За младог Шпанца биће ово треће финале Мастерса у досадашњој каријери, пошто је претходно титулу узео у Мајамију, а изгубио је у финалу Мадрида.

Први сет донио је велику борбу Шпанца и Италијана, а оба тенисера по једном су испустила свој сервис у овом дијелу меча.

Први до брејка је дошао је Алкарас у петом гему, али је Синер брзо узвратио. Могао је Италијан и да поведе у сетовима, али у 12. гему није искористио једну сет лопту и на крају је први сет отишао у тај-брејк.

Тренутно други тенисер свијета успео је да искористи прву сет лотпу и да овај сет ријеши у своју корист, доминантно је играо у тај-брејку и дозволио је противнику само четири поена.

У наставку Алкарас је преузео контролу, одмах на почетку другог сета одузео је сервис италијанском тенсиеру, који је му је био довољан да и овај дио игре ријеши у своју корист.

Имао је момак из Мурсије у шестом гему три брејк лопте да потврди предност, али је Синер успио да продужи меч.

Шпанац је био сигуран на својим сервис гемовима, прву меч лопту није успео да реализује, али на другој је био сигуран и заказао је финале, у ком га чека Медведев.

Финале Индијан Велса игра се у ноћи између недјеље и понедјељка.