latinica  ћирилица
19/03/2023 |  12:25 ⇒ 13:58 | Аутор: СРНА

Бурсаћева и и Миљановићева са руководством Кипра

Чланови делегације парламента БиХ у Интерпарламентарној скупштини православља Сњежана Новаковић Бурсаћ и Љубица Миљановић састале су се у Лимасолу са предсједником Кипра Никосом Христодулидесом.
Бурсаћева и и Миљановићева са руководством Кипра - Фото: СРНА
Бурсаћева и и Миљановићева са руководством КипраФото: СРНА

У оквиру програма Интерпарламентране скупштине православља, Бурсаћева и Миљановићева састале су се и са министром иностраних послова Кипра Константиносом Комбосом и предсједницом Представничког дома Анитом Деметриоу.

Оне су као чланице делегације Парламентарне скупштине БиХ учествовале на заједничком састанку чланова Међународног секретаријата и предсједавајућих и извјестилаца одбора Интерпарламентарне скупштине православља, која се од 16. до данас одржао у Лимасолу на Кипру.

На састанку се дискутовало о припремама 30. јубиларне Генералне скупштине, која ће од 29. јуна до 3. јула бити одржана на Халидикију у Грчкој, али и о учешћу делегације БиХ као сталног члана Интерпарламентарне скупштине православља.

На крају радног дијела састанка уприличена је презентација тома "Аја Софија- цркве Премудрости Божије у свијету", а том приликом делегација Парламентарне скупштине БиХ сусрела се и са митрополитом лимасолским Атанасијем.