latinica  ћирилица
19/03/2023 |  16:54 ⇒ 22:18 | Аутор: РТРС

Јахорински економски и пословни форум од 26. до 28. априла (ВИДЕО)

Конференција Јахорина економски форум и Јахорина пословни форум биће организоване од 26. до 28. априла на овој олимпијској планини.
Јахорина-конференција - Фото: СРНА
Јахорина-конференцијаФото: СРНА

Организатори су Удружење економиста Економски форум из Бањалуке у сарадњи са Економским факултетом Пале, Привредном комором Војводине и београдским Економским институтом.

Јахорина економски форум биће одржан под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, Владе Српске и Савјета министара.

Недефинисана и нејасна ситуација у БиХ о питању регионалних интеграција, разлог је што ће главна тема овогодишњег јахоринског Економског форума бити Берлински процес и/или Отворени Балкан.

Предсједник Удружења економиста Економски форум и организационог одбора Јахорина економског форума Горан Рачић рекао је да им је циљ да отворе квалитетну, конструктивну и стручну расправу свих актера у БиХ, како би дошли до одређених закључака.

Конструктивна и стручна расправа очекује се на свих 14 панела, а међу темама су и питања пољопривреде, радне снаге, тржишта некретнина, енергетике, али и инфлације.

Предсједник програмског одбора Александар Љубоја рекао је да ће панели бити претворени у јавну дебату, како би се исказали сви проблеми, да се покушају наћи рјешења те да се дође до битних закључака.

Декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Марко Ђого изразио је задовољство што су заједно са Удружењем економиста Економски форум и другим партнерима наишли заједнички интерес да споје "под исти кров једну друштвено-стручну са једном научном конференцијом".

На предстојећем форму који, како је речено, представља једну од најугледнијих регионалних манифестација, очекује се више од 700 учесника из 12 земаља.