latinica  ћирилица
19/03/2023 |  17:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Ибрахимовић још не размишља о пензији

Фудбалер Милана и шведски репрезентативац Златан Ибрахимовић признао је да још жели да игра.
Златан Ибрахимовић (Фото: EPA-EFE/MATTEO BAZZI) -
Златан Ибрахимовић (Фото: EPA-EFE/MATTEO BAZZI)

Ибрахимовић је и открио да су саиграчи од њега тражили да носи капитенску траку на утакмици против Удинеза, преноси Скај Италија.

Фудбалери Милана поражени су синоћ од екипе Удинезеа са 3:1, а једини гол за "росонере" постигао је Ибрахимовић из пенала. Шведски фудбалер је постао најстарији стријелац у Серији А.

- Поносан сам што сам дио историје овог великог клуба са великом историјом и играчима који су направили невјероватне ствари. Међутим, овај мој гол нам није донио бодове, а то је оно што сам желио. Поносан сам и што сам био капитен, али утакмице није ишла онако како смо жељели - изјавио је он. 

Швеђанин се крајем фебруара вратио на терен послије паузе од девет мјесеци због операције кољена.

- Добро сам се осјећао на терену, нисам био у стартној постави 14 мјесеци, важно је да будем у доброј физичкој форми. Ако се будем осјећао добро као овај пут, могу још да играм - појаснио је он.

Ибрахимовић је признао да је Исмаел Бенасер у име осталих играча тражио да Швеђанин носи капитенску траку на овој утакмици.

- Рекао сам му: "У реду, скинућу тај притисак са тебе и пустићу те да се фокусираш на меч" - истакао је Ибрахимовић.

Он је на крају признао да још не размишља о пензији иако ће у октобру да напуни 42. године.

- Ако будем у доброј форми, желим да наставим да играм. Они који се пензионишу, а осјећају се спремно, често зажале. Пуно сам патио ових 14 мјесеци и ово ми је прилика да то надокнадим и вратим се спорту. Срећан сам у Милану, све зависи од тога шта у овом клубу желе - закључио је Ибрахимовић.