latinica  ћирилица
20/03/2023 |  07:45 ⇒ 08:04 | Аутор: СРНА

Канцеларија за КиМ: Три српске куће на мети пљачкаша

Двије српске куће у селу Батусе синоћ су се нашле на мети лопова, док је дан раније обијена кућа породице Митић у Лапљем селу и из ње однијет вриједан накит и лаптопови, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ) -
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ)

Из Канцеларије наводе да је тиме настављен низ пљачки и обијања српских домова који је учестао посљедњих недеља, а на овај начин се Србима, не само шаље порука да нису добродошли, већ им се и директно угрожава егзистенција.

На улазу у село Батусе из правца Лепине синоћ је обијена кућа Давора Делића и извршена преметачина док се породица налазила на весељу у централној Србији.

Ријеч је о породици која има троје дјеце и овај немили догађај унио је немир и страх, не само у кућу Делића, већ и њихових комшија и осталих Срба који живе у овом селу.

На мети лопова синоћ се нашла и кућа породице Саше Лазића, а лопове је на сву срећу омео син Стефан који је наишао у тренутку док су покушали да разбијају прозор и уђу у кућу. Они су побјегли у правцу оближњег албанског села Добрева, наводе из Канцеларије за Косово и Метохију.

Прошлог викенда опљачкане су двије српске куће - породице Мирић из Батуса и Недељковић из Преоца.

Серија пљачки забринула је и онеспокојила Србе, а чињеница да лопови нису пронађени ни у једном случају уноси додатни немир и револт у народ.

Канцеларија за Косово и Метохију због тога захтијева да се напади на имовину Срба схвате најозбиљније, да се одговорни процесуирају и адекватно казне.