latinica  ћирилица
20/03/2023 |  10:26 ⇒ 10:28 | Аутор: СРНА

На Сајму вина у Диселдорфу и 10 компанија из БиХ

Десет компанија из БиХ излаже своје производе у Диселдорфу на најпрестижнијем Сајму вина и алкохолних пића на свијету "Провајн 2023", који траје до сутра, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.
Сајам вина у Диселдорфу (Фото: komorabih.ba) -
Сајам вина у Диселдорфу (Фото: komorabih.ba)

На заједничком штанду БиХ наступају "Агродестил" из Лакташа, "Подруми Вукоје 1982" и "Подрум манастира Тврдош" из Требиња, затим винарије "Читлук", "Доманица", "Мајић", "Фазан", "Хепок" из Мостара, "Подруми Андрија", Винарија породице Шкегро.

"Провајн" је једна од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби вина и алкохолних пића у Европи, на којој се сусрећу дистрибутери и представници водећих малопродајних ланаца.

Сајам посјети више од 62.000 људи из 140 земаља, од којих су 94 одсто стучни посјетиоци, који имају прилику да се упознају о производном програму више од 7.000 излагача из 65 земаља.

- И ове године се очекују велика посјећеност и успјешни резултати за наше излагаче који су већ препознати по одличном квалитету својих производ - истакли су из Коморе, која већ шести пут организује заједнички наступ компанија из БиХ на овом сајму, који је отворен јуче.