latinica  ћирилица
20/03/2023 |  11:20 | Аутор: Агенције

Анћелоти: Нисмо заслужили пораз, много нас је коштао лош јануар

Тренер фудбалера Реала Карло Анћелоти изјавио је да мадридски клуб није заслужио да изгуби од Барселоне у дерби мечу 26. кола Ла Лиге, преносе шпански медији.
Kарло Анћелоти (Фото: EPA-EFE/Toni Albir) -
Kарло Анћелоти (Фото: EPA-EFE/Toni Albir)

Барселона је синоћ на Ноу Кампу славила резултатом 2:1. Анћелоти је признао да су играчи у свлачионици били тужни и да их боли пораз, али је додао да су поносни на то како су играли.

- Заслужили смо да побиједимо, поносан сам на своје играче. Изгубили смо због сумњивог офсајда. Када се све сабере и одузме, много нас је коштао лош јануар, пошто нисмо добро реаговали послије Свјетског првенства у Катару. Требало нам је више времена да пронађемо праву форму - рекао је Анћелоти.

Он је истакао да Реал неће одустати од борбе за титулу у Ла Лиги.

- Ако будемо играли и даље овако, сигуран сам да ћемо нешто да освојимо ове сезоне. Ла Лигу је сада практично немогуће освојити, али нећемо да одустанемо. Међутим, чека нас још Куп краља и Лига шампиона - закључио је Анћелоти.

Барселона је прва на табели Ла Лиге са 12 бодова предности у односу на Реал.

- Није готово, дефинитивно. Не осјећамо се као шампиони. То је корак напријед и веома сам срећан због играча. Имамо изванредну атмосферу. Оно што они раде се мало вреднује. Имају изванредне резултате и веома сам поносан на то како играју, како се боре за сваку лопту, то морате да цијените - истакао је Ћави Ернандез, тренер Барселоне.