latinica  ћирилица
20/03/2023 |  11:58 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Расписан Конкурс за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас Конкурс за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља за академску 2022/23. годину, за шта је буџетом предвиђено 155.000 КМ.
Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво (фото: twitter/@mnrvoid_rs) - Фото: Тwitter
Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво (фото: twitter/@mnrvoid_rs)Фото: Тwitter

Конкурс је расписан за одлазак редовних студената са првог, другог и трећег циклуса студија са јавних високошколских установа из Републике Српске ради студирања или обављања стручне студентске праксе у иностранству, саопштено је из Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Путем конкурса суфинансира се и одлазак академског особља са јавних високошколских установа из Српске у иностранство ради образовног или научноистраживачког, односно културно-умјетничког рада на високошколским установама или научноистраживачким, односно културно-умјетничким установама у иностранству.

На конкурс се могу пријавити и студенти првог, другог и трећег циклуса студија са акредитованих високошколских установа из иностранства ради студирања или обављања стручне студентске праксе на јавним високошколским установама или научноистраживачким установама, односно културно-умјетничким установама у Републици Српској.

Путем конкурса суфинансира се и долазак академског особља са акредитованих високошколских установа из иностранства ради образовног или научноистраживачког, односно културно-умјетничког рада на јавним високошколским установама или научноистраживачким, односно културно-умјетничким установама у Српској.

Конкурс је отворен до 19. априла 2023. године, а може се пронаћи на интернет страници Министарства.