latinica  ћирилица
20/03/2023 |  12:12 ⇒ 12:12 | Аутор: РТРС

ПУ Градишка: Током викенда санкционисана 34 пијана возача, од сутра контролишу "пресретачи"

Полиција је на подручју Градишке током викенда санкционисала 34 возача због вожње у пијаном стању, а осам лица је ухапшено, саопштено је из градишке Полицијске управе и најављено да ће од сутра контролу саобраћаја на путевима у њиховој надлежности вршити "пресретачи".
Полицијска управа Градишка -
Полицијска управа Градишка

Код четири млада возача утврђено је до 0,30 промила алкохола у крви, код 11 од 0,31 до 0,80 промила, а исти број њих имао је у крви од 0,81 до 1,5 промила, док је седам возача возило са више од 1,5 промила алкохола, док је један одбио да се подвргне алко-тесту.

- Осам је и ухапшено - навели су из ПУ Градишка.

Из Полицијске управе су обавијестили возаче да ће од сутра до понедјељка, 27. марта, на путевима које покрива ова управа два "пресретача" контролисати брзину учесника у саобраћају.

Полиција је у Градишци у петак, 17. марта, од вишеструког повратника у чињењу прекршаја чији су иницијали Ч.К. привремено одузела "форд фијесту", којом је управљао док није био везан.

Полицајци су утврдили да је потврда о регистрацији возила истекла, а на основу извршених провјера утврђено је да за казне дугује 1.120 КМ.

Против Ч.К. биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду.