latinica  ћирилица
20/03/2023 |  12:31 ⇒ 13:18 | Аутор: Агенције

Стојковић објаснио како ће избор Џајића за предсједника ФСС утицати на "Орлове" (ВИДЕО)

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси обратио се медијима уочи окупљања репрезентативаца на старту квалификација за Европско првенство у Њемачкој 2024. године.
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER, илустрација) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER, илустрација)

Орлови на старту квалификација дочекују Литванију на Маракани 24. марта, док три дана касније играју са Црном Гором у Подгорици.

Дугујем извињење нацији за Мундијал

- Дугујем извињење нацији за пренаглашена очекивања око Дохе. Дугујем извињење и онима који су били у Катару, подржали нас. Сви смо хтјели да прођемо у други круг. Не тражим алиби, али морамо да се искупимо у квалификацијама за Европско првенство. Максимално смо сконцентрисани, мотивисани да дођемо до резултата. Први корак је Литванија - јасан је селектор Србије.

Колико избор Џајића може да утиче на стање у репрезентацији?

- Kао што знате, ја се нисам бавио изборима нити је то мој посао, ко год желио да ме увуче у ту причу. Ја знам шта је мој дио посла и фокусиран сам да га одрадим најбоље што могу. Био сам на скупштини да испоштујем Савез. Лијепо је бити дио фудбалске Србије када је у питању највиши орган. Ја ту показујем само респект према ФСС. Мислим да је добро да се створило руководство, да ћемо имати стабилну организацију. Што се односа са предсједником тиче, ту нема никаквих проблема. Ми никада нисмо били у свађи. Нисмо имали комуникацију, али тако можете са неким десет година и да све буде у реду. Очекујем да све буде у реду и да свако ради свој посао - јасан је Стојковић у обраћању представбицима медија.

ВИДЕО ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈЕ СЕЛЕКТОРА СРБИЈЕ: