latinica  ћирилица
20/03/2023 |  14:50 ⇒ 14:50 | Аутор: РТРС

Шпирић: Проблеми из ФБиХ настоје се премјестити на ниво институција БиХ

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да се проблеми из Федерације БиХ настоје премјестити на ниво институција БиХ јер странке "осморке" немају међусобни споразум, чиме не поштују закључке заједничког колегијума оба дома парламента БиХ.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Поводом неконституисања заједничких комисија оба дома парламента БиХ, које је било заказано за данас, Шпирић је рекао да ово није први пут да странке из ФБиХ блокирају процесе конституисања власти и одустају од компромиса.

- Када смо разговарали, све стране су биле на линији компромиса како бисмо што прије имали Парламентарну скупштину у пуном погону - рекао је Шпирић.

Сматра да је проблем у странкама "осморке", односно то што се сви питају или се нико не пита, те да они, прије свега, треба да дефинишу међусобне односе.

Коментаришући усвајање Приједлога закона о буџету институција БиХ у Предсједништву БиХ, Шпирић је рекао да је Дом народа спреман да кроз пословничке процедуре усвоји буџет до 31. марта, али да то треба да уради Представнички дом коме је Предсједништво упутило ову одлуку на усвајање.