latinica  ћирилица
20/03/2023 |  16:22 | Аутор: РТРС

Адаму Сендлеру награду за амерички хумор "Марк Твен" (ВИДЕО)

Глумац Адам Сендлер у недјељу је освојио је награду за амерички хумор под називом "Марк Твен".
Адам Сендлер (Фото архив: EPA/WARREN TODA) -
Адам Сендлер (Фото архив: EPA/WARREN TODA)

Овом догађају присуствовали су бројни комичари, али и Сендлерове дугогодишње колеге и пријатељи: Дру Беримор, Конан О'Брајен, Крис Рок, Јенифер Анистон, Стив Бушеми, Ден Карви и Луис Гузман.

Неки од њих су одлучили подијелити са публиком своје виђење Сендлера, рекавши да су свједочили његовој креативној дуговјечности, док су се неки нашалили како глумац има склоност да на својим филмовима запошљава пријатеље.

На крају вечери, Адам Сендлер је одао почаст својим родитељима, браћи и сестрама, јер су га, како каже "наоружали чудним ирационалним самопоуздањем" којег он још увијек има.

Сендлер је привукао пажњу још 1990. године као члан глумачке поставе у серији "Saturday Night Live". Након што је отпуштен из глумачке поставе након пет година рада, започео је изузетно успјешну филмску каријеру која се протегла у више од 30 филмова, зарадивши преко три милијарде долара широм свијета.

Овај 56-огодишњи глумац је седми глумац који је добио ову награду, придруживши се тако Билу Мареју, Тини Феy, Вилу Фарелу, Билију Кристалу, Едију Марфију и Џулији Луис-Драјфус.