latinica  ћирилица
20/03/2023 |  17:19 | Аутор: РТРС

Објављен конкурс за избор и промоцију дјела завичајних писаца

Народна библиотека "Ћирило и Методије" Приједор објавила је данас конкурс за избор и промоцију публикованих дјела завичајних писаца, која ће бити промовисана у овој установи у другој половини године.
Књиге - илустрација -
Књиге - илустрација

Право учешћа имају аутори објављених дјела који су становници или су поријеклом из регије која обухвата град Приједор и општине Нови Град, Козарску Дубицу, Костајницу, Оштру Луку и Крупу на Уни.

Услови конкурса су да је дјело публиковано, да није промовисано у организацији ове установе и да задовољава књижевно-естетске вриједности и стандарде, а може припадати било којој врсти, жанру или роду из друштвено-хуманистичких области.

Конкурс је објављен на интернет страници и друштвеним мрежама приједорске библиотеке и у данашњем броју дневног листа "Глас Српске" и отворен је до 20. маја, а резултати конкурса биће објављени 15. јуна.

Предвиђен је одабир шест дјела, а библиотека обезбјеђује промотивни материјал, простор и организовање промоције. Аутор има право на симболичан хонорар и дужан је обезбиједити учешће једног рецензента.