latinica  ћирилица
21/03/2023 |  07:35 | Аутор: СРНА

Митровића чека већа казна?

Српски интернационалац Александар Митровић суочава се са дугом забраном неиграња након што је Фудбалска асоцијација Енглеске саопштила да је јасно да је "недовољна" стандардна казна због његовог искључења на утакмици против Манчестер јунајтеда.
Александар Митровић (Фото: EPA-EFE/PETER POWELL) -
Александар Митровић (Фото: EPA-EFE/PETER POWELL)

Митровић је постигао водећи гол за Фулам на јучерашњој четвртфиналној утакмици енглеског Купа на стадиону "Олд трафорд" у Манчестеру, али је искључен након нагуравања судије Криса Кавана.

Његов сaиграч Вилијан Борхес да Силва и тренер Марко Силва, такође су добили црвене картоне, али је Митровићево понашање разлог посебне пажње Фудбалске асоцијације Енглеске.

Асоцијација од Фулама тражи да осигура да се играчи примјерно понашаju док је Силва оптужен за неколико прекршаја.

- Фудбалска асоцијација Енглеске сматра да је очигледно да стандарна казна предвиђена за црвени картон за насилно понашање није довољна. Његово понашање, говор, били су насилни, увредљиви или пријетећи прије искључења. Марко Силва је користио насилне и увредљиве ријечу према четвртом судији прије искључења. Такође се наводи да је бацио боцу са водом у правцу судије - наводи се у саопштењу ове асоцијације.