latinica  ћирилица
21/03/2023 |  08:08 ⇒ 08:08 | Аутор: СРНА

Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну ситуацију

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић оцијенио је да тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну ситуацију у БиХ.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је констатовао да увијек постоји могућност рефлексије глобалних догађаја на безбједносну ситуацију у БиХ, али да за сада у том сегменту у БиХ не постоји опасност.

Он је истакао да је безбједност данас тема број један у цијелом свијету и да излази из оквира појединачних земаља и постаје глобални приоритет.

- На нама је да обезбиједимо добру комуникацију и сарадњу МУП-а Републике Српске и МУП-а Федерације БиХ у домену управљања границама, прихвата, реадмисије и азиланата, спречавања кријумчарења људи и оружја - рекао је Нешић за "Дневни аваз".

Он је навео да од својих сарадника у Министарству тражи да раде у складу са Уставом, законом и Дејтонским споразумом, чиме ће се отклонити препреке које су онемогућавале ефикасније дјеловање.

Према његовим ријечима, пред Министарством безбједности је постизање споразума са Фронтексом, те испуњавање 32 препоруке Европске комисије које се односе на Министарство, као и усклађивање визне политике са ЕУ.